štvrtok 30. júna 2016

Somnia - Zlo nikdy nespí!


Názov: Before I Wake / Somnia / Zlo nikdy nespí

Krajina: USA

Rok: 2016

Dĺžka filmu: cca 90 min.

Réžia: Mike Flanagan (režíroval rovnako vydarený kúsok Oculus alebo novinku Hush)
Hrajú: Jacob Tremblay (adoptovaný syn), Thomas Jane (otec, známy here z filmu Kat), Kate Bosworth (matka) a iní.


Krátky obsah:
Jessie a Mark prídu o synčeka a rozhodnú sa prekonať svoj žiaľ tým, že si adoptujú dieťa. Do starostlivosti sa im dostane 8-roč. chlapček menom Cody. Cody je tiché a bystré dieťa, ktoré má však problém so spánkom. Jessie sa zdôverí, že sa bojí spať, pretože "to ublížilo jeho maminke". 
Čoskoro Jessie a Mark zistia, že Codyho spánok je viac než neobvyklý - jeho sny sa zhmotňujú a nie vždy sú to práve sladké sny. Desivé nočné mory sa striedajú s radostnými víziami jeho obľúbených motýľov... Keď však začnú miznúť ľudia, ktorých do seba vcucne jeho najdesivejšia nočná mora, Jessie sa rozhodne vydať na cestu pátrania po jadre jeho zlých snov... 

Hodnotenie na čsfd: 61%

Moje hodnotenie: 60%
Odôvodnenie: Film sa mi páčil svojou netradičnou tematikou, celkovo horory, ktoré sa zaoberajú problematikou spánku a snami všeobecne mám rada. Pozitívne hodnotím aj vyvrcholenie filmu, kedy sa dokonale racionálne objasnila Codyho nočná mora. Horor mal taký rozprávkový nádych, nebolo na ňom nič extrémne desivé, po čom by som nedokázala v noci zaspať... :-) 

Trailer:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára