pondelok 25. júla 2016

Top 5 hororových seriálov!

Ani neviem ako som sa stala závislou na seriáloch (a to najmä na týchto skvelých hororových kúskoch!), ale zrejme ma k tomu dostala prvá séria najúžasnejšieho seriálu na svete AMERICAN HORROR STORY:-) 
Prinášam vám zoznam top 5 skvelých seriálov, v ktorých nechýba napätie, mystika, hrôza, a samozrejme, zimomriavky zo strachu.

Č. 1 - American Horror Story: Asylum (2012)

Myslím si, že kto nevidel aspoň jednu sériu z tohto úžasného seriálu, nemôže byť poriadnym fanúšikom hororov. 
Po mysterióznej prvej sérii prišla na rad druhá, omnoho šialenejšia, morbídnejšia a hrozivejšia séria s tematickým názvom Asylum. Namotala som sa od prvej časti a musím uznať, že spomedzi všetkých 6 sérií ostala táto druhá mojou naj! A prečo? Asi kvôli tomu prostrediu blázinca, všetkým možným šialenostiam, ktoré v nej boli zobrazené a kvôli skvelému výkonu Jessicy Lange (tu bola naozaj excelentná a na vrchole svojej formy!).



Č. 2 - The Strain (2014)

Brilantný hororový seriál natočený Guillermom del Torom podľa komixu a 3-dielnej knižnej série. Knižky sú rovnako skvelé ako tento seriál, skoro úplne totožné (na pár rozdielov čo sa týka vzťahov medzi postavami) a ten, kto nerád číta, si tento seriál jednoducho nesmie nechať ujsť! Strigoi a lá upíri sú tu znázornení atypickejšie a je tu uvedená zaujímavá idea "Ako by to vyzeralo, keby sa sveta zmocnili strigoi?"
Tretia, a zároveň posledná, séria má premiéru 28. augusta 2016 na kanáli FX o 10 hod.!

Č. 3 - Salem (2014)

Tento seriál sa zaoberá problematikou čarodejníctva, konkrétne ideou výskytu čarodejníc v Saleme. Odohráva sa v 17. storočí odhaľuje procesy, ktoré boli vykonávané s čarodejnicami a rôzne nadprirodzené javy. Vôbec to nie je nudný, tuctový seriál, ktorý by pojednával iba o histórii a suchých faktoch. Hlavná herečka a čarodejnica v jednom Janet Montgomery je v seriáli naozaj neodolateľná a už po prvej časti diváka vtiahne do deja. Seriál mal doposiaľ iba 2 série, ale zrejme sa čoskoro dočkáme aj tretej:-)

Č. 4 - Bates Motel (2013)

Tento seriál vznikol podľa námetu klasického hororu Psycho podľa románu Roberta Blocha, sleduje vývin abnormálneho vzťahu Normana a jeho matky, ktorí sú na seba nesmierne navyknutí a milujú sa natoľko veľmi, až to miestami hraničí posadnutosťou, pričom ich vzťah v Normanovi živí jeho psychickú poruchu. K tomuto seriálu niet čo dodať - je pozerateľný od začiatku po koniec a vždy, keď skončí jedna séria (čo sa mi zdá zakaždým príliš rýchlo), už sa neviem dočkať na ďalšiu!

Č. 5 - Scream (2015)

Vskutku príjemný seriál s prvkami hororu a mysteriózneho thrilleru, ktorý v sebe po celú sériu nesie to povestné tajomstvo "Kto je vlastne vrah?". Aktuálne vyšla druhá séria, v ktorej opäť "niekto (ne)známy" vraždí nevinných študentov a ľudí pokojného mestečka.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára